Între paradoxurile copilăriei în perioada comunistă a fost și acela că, an de an, copiii vesteau în case sărbătoarea Nașterii lui Iisus și aduceau, cu vocile lor cristaline, urări de bine care bucurau orice gospodar.
Obiceiul colindatului nu s-a oprit niciodată chiar dacă, la școală, copiii invățau și cântau cântece pionierești, acestea din urmă fiind „purificate ideologic” prin filtrul magic al sufletului de copil.
A fost o coexistență aparent imposibilă, dar care a existat în realitate, ce va fi reconstituită prin lansarea albumului Noi umblăm și colindăm, duminică, 7 decembrie 2014, ora 20,15, în Foaierul central al Sălii Radio, la finalul concertului „Salut voios de pionier” susținut de Corul de Copii Radio. La eveniment vor participa dirijorul Voicu Popescu și Oltea Șerban-Pârâu, director Centrul Cultural Media Radio România.
Albumul cuprinde cele mai frumoase cântece de iarnă înregistrate de Corul de Copii Radio condus de Voicu Popescu, în perioada 1996-2011.
Compact-discul surprinde spiritul sărbătorilor de iarnă, fie că este vorba de tradiția românească, fie de cea a altor popoare, iar vocile Corului de Copii Radio ne apropie, cu inocența și rafinamentul lor muzical, de universul copilăriei din toate timpurile.
Înființat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluție spectaculoasă încă de la apariția sa în peisajul muzical românesc. Fondatorul său, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicică și Eugenia Văcărescu Necula, au contribuit decisiv la destinul artistic al ansamblului, făcând din acesta o adevarată școală de educație prin muzică a tinerelor generații. Voicu Popescu a venit la Corul de Copii Radio din anul 1988, mai întâi ca dirijor secund, iar apoi,din 2004, ca dirijor principal. La conducerea Corului a realizat înregistrări speciale pentru Fonoteca Radio, a participat la stagiunile de concerte cu programe vocal-simfonice și a cappella. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA și Canada, au adus tinerilor artiști prețioase distincții și premii și au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federația Corurilor din Uniunea Europeană, a titlului de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.