Evenimente
 
29 Iunie 2024 , ora 16:20:00
Casa Filipescu-Cesianu, astăzi, Muzeul Vârstelor, din Calea Victoriei 151
 
Eveniment
Multimedia
 
Actorul și Poetul – vocea personajului, acesta este titlul atelierului de artă radiofonică prin care Editura Casa Radio participă la evenimentul Imersie în lumea teatrului și a literaturii * Inaugurarea bibliotecii Teatrului Vienez de Copii care se va desfășura la Casa Filipescu-Cesianu, sâmbătă, 29 iunie, între orele 16.20-17.00. Cu această ocazie, vor fi prezentate fragmente din piese de teatrul radiofonic, propuse acum publicului pe suport digital, selectate din Fonoteca de Aur Radio România.

Vocea actorului de la microfonul Teatrului Național Radiofonic transmite o emoție unică, diferită de cea pe care o cunoaștem din scena teatrului. E misterul personajului fără chip, dar și familiaritatea cu ascultătorul de acasă, libertatea imaginației care creează pe cont propriu un decor, o scenografie personală.

De asemenea, Editura Casa Radio va alege, pentru cei prezenți la eveniment, din Colecția Biblioteca de Poezie Românească, vocile marilor poeți care au trecut pe la microfonul Radio România și au lăsat în arhiva sonoră varianta lor de lectură a propriilor versuri sau, deseori, poeme inedite, ajunse în avanpremieră la cititori, înainte de a fi publicate.

Astfel, arta rostirii la microfon va fi promovată atât pentru tinerii studioși care-și descoperă și modelează talentul în cadrul Teatrului Vienez de Copii România, cât și pentru bucureștenii dornici să redescopere efectul secret al călătoriei în timp prin teatru și poezie.

Contextul cultural al evenimentului de promovare a Editurii Casa Radio, Actorul și Poetul – vocea personajului, îl reprezintă Weekend Sessions, cel mai cuminte festival din România, un proiect de antrepriză culturală, în desfășurare din 18 iunie până în 29 iunie, în mai multe muzee și grădini bucureștene, printre care și Casa Filipescu-Cesianu, astăzi, Muzeul Vârstelor, din Calea Victoriei 151.

Produsele Editurii Casa Radio pot fi achiziționate, la preț de producător, de la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, pot fi cumpărate de la librăriile partenere.

Vă așteptăm împreună cu familia și prietenii!

Arhiva evenimente