Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de carte Gaudeamus, în perioada 20-24 noiembrie, la standul Radio România (Pavilionul B2 Romexpo, standul 2). Pentru ascultătorii și cititorii de toate vârstele am pregătit noi titluri în colecțiile consacrate ale Editurii Casa Radio.
Vineri, 22 noiembrie, de la ora 12.00, dedicăm întreaga noastră atenție copiilor și le aducem cele mai noi apariții din Colecțiile „Radio-Prichindel“ și „Noapte bună, copii!“.
Prichindeii vor descoperi, împreună cu părinții și bunicii lor, Povestea porcului de Ion Creangă, o carte ilustrată de Xenia Pamfil, la care se adaugă versiunea radiofonică de referință din 1964, cu Dumitru Furdui, N.N. Matei, Maria Voluntaru ș.a.
Greuceanu de Petre Ispirescu bate la poarta „Gaudeamus“ ca roman grafic, semnat de Alexandru Ciubotariu, după o prelucrare și dramatizare radiofonică din 1964 realizată de Călin Gruia.
Alte două cărți ilustrate, însoțite de variantele radiofonice din Fonoteca de Aur, vor porni către copii.
Cocoșelul neascultător este povestea imaginată de Ion Lucian și ilustrată de Alexandru Ciubotariu, căreia i se adaugă montarea radiofonică din 1961, după un scenariu în regia autorului.
Cărțile cu Apolodor de Gellu Naum sunt pregătite să amuze încă o generație de copii, cu inconfundabila voce și tălmăcire a Alexandrinei Halic. Audiobook-ul e ilustrat de Alexandru Ciubotariu.
Colecția „Noapte bună, copii!“ – Mari scriitori povestind celor mici – se îmbogățește în acest an cu povești și povestiri de George Coșbuc, Ion Creangă, Emil Gârleanu, Veronica Micle, Barbu Ștefănescu-Delavrancea, Hans Christian Andersen, Frații Grimm, Rudyard Kipling, Charles Perrault, în interpretarea unora dintre cei mai îndrăgiți actori români: Costache Antoniu, Octavian Cotescu, Dumitru Furdui, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Elena Pop ș.a. Înregistrări Radio România din 1959-1971.
Am pregătit și un Atelier de ilustrație de carte pentru copii. Acest eveniment special, cu participarea extraordinară a actriței Alexandrina Halic, a fost conceput pentru cei mai mici cititori sau viitori cititori și este menit să-i stimuleze să-și aștearnă în desen și culoare roadele imaginației. Vor participa artiștii Xenia Pamfil și Alexandru Ciubotariu. Moderator: Ligia Necula.
Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 13.00, Editura Casa Radio prezintă, în colecția „Biblioteca de Poezie Românească“, seria Colecționarul de voci, audiobook-ul ION STRATAN, Urechea vorbitoare. Poeme rostite la Radio între anii 1992-1997. Ediția este îngrijită de Călin-Andrei Mihăilescu, are o postfață de Bogdan Ghiu și 15 desene originale de Tudor Jebeleanu.
Evenimentul dedicat lui Ion Stratan, unul dintre cei mai importanți exponenți ai generației '80, îi va avea invitați pe Călin-Andrei Mihăilescu, Bogdan Ghiu, Mircea Cărtărescu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Romulus Bucur, Tudor Jebeleanu.
Duminică, 24 noiembrie, de la ora 12.30, Radio România Cultural și Editura Casa Radio vă propun să rememorați, la 30 de ani de la evenimentele din 1989, momente cruciale din istoria recentă a României cu ocazia lansării audiobook-ului A fost odată communism. Antologia reunește pagini de memorialistică, puse în context de istoricul Georgeta Filitti, și beneficiază de lectura unor actori remarcabili, precum Mariana Mihuț, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Monica Davidescu, Victor Rebengiuc, Marian Râlea, Ștefan Velniciuc ș.a.
Participă la lansare istoricii Georgeta Filitti și Alina Pavelescu, actorii Mariana Mihuț, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, graficianul Maria Bălan și managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru.
La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte.
Ne vedem și ne auzim la Gaudeamus!
Detalii despre fiecare titlu la www.edituracasaradio.ro