Turneul național Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo își propune, între 3 și 11 octombrie, o incursiune sonoră unică în lumea violoncelului, prin intermediul unui repertoriu divers și spectaculos, de la clasic la contemporan.
Miercuri, 9 octombrie, ora 19:00, la Sala Radio, va avea loc recitalul de la București din cadrul turneului. La finalul recitalului, Editura Casa Radio îl readuce pe maestrul Marin Cazacu, alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe acordate de artist pe CD-ul apărut la Casa Radio sub titlul Marin Cazacu. Dvoűák, Enescu – Interpretări din Arhiva Radio România. Albumul cuprinde lucrări fundamentale din repertoriul violoncelistic universal și național: Concertul op. 104 în si minor de Antonin Dvoűák și Simfonia concertantă op. 8 în si minor de George Enescu.
Albumul este disponibil la preț de producător la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești.
În 2019, turneul Clasic la puterea a treia înseamnă povestea unei familii… profesionale. O familie compusă din muzicieni - elevii și studenții maestrului Cazacu, familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele Violoncellissimo și poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violonceliști. În această formulă flexibilă și mereu surprinzătoare, „familia extinsă” Cazacu a cucerit scenele de la noi și din afară, cu recente apariții notabile la Paris, Luxemburg, Bruxelles, Beijing și Washington, dar și într-o apariție surprinzătoare în finala de la Românii au talent.
În acest turneu național în premieră, Violoncellissimo va aduce în fața publicului, alături de Marin Cazacu o parte dintre cei mai buni tineri violonceliști din România, artiști care au deja la activ numeroase prezențe naționale și internaționale de mare succes. Uneori elevii devin mai celebri decât profesorii. Dar, întotdeauna, se bucură să se adune duminica, în jurul mesei, alături de mentorul lor și să cânte. O duminică simbolică, în 2019 purtând numele de Turneul național extraordinar Violoncellissimo, sub genericul Clasic la puterea a treia.