Sărbătorește Ziua Culturii Naționale alături de Editura Casa Radio!
Pe 15 ianuarie, Editura Casa Radio vă invită la o audiție specială în casele dumneavoastră, prilejuită de mai multe audiobook-uri care îl au drept protagonist pe Mihai Eminescu și geniul său poetic: Făt-Frumos din lacrimă, G. Călinescu vorbește despre EMINESCU, poet național și Visători la steaua singurătății. Eseu poetic realizat de Eusebiu Ștefănescu după Mihai Eminescu și Nichita Stănescu. Trei îndemnuri către cititori și ascultători, alături de două înregistrări rare.
Ascultați, citiți, priviți cea mai nouă apariție a Editurii în Colecția “Radio-Prichindel”: Făt-Frumos din lacrimă, carte+CD. Făt-Frumos, născut din lacrima icoanei Maicii Domnului cea făcătoare de minuni, flăcău viteaz, dăruit cu puteri supranaturale, a fost creat de geniul popular și făcut nemuritor de geniul poetului Mihai Eminescu. O carte-obiect cu ilustrații semnate de Florica și Marcela Cordescu – publicate în două ediții ale cărții la Editura Tineretului, în 1950 și 1958 –, reinterpetate grafic de Daniel Ivașcu. Dramatizarea realizată de Mircea Ștefănescu în studiourile Radio România trezește dorința întoarcerii la lectură, iar protagoniștii acestui basm cult sunt, printre alții, Ion Dichiseanu, Magda Popovici și Constantin Moruzan. Fiți alături de un text clasic, stabilit după volumul Poezii. Proză literară, ediție de Petru Creția, alături de încercările prin care trece eroul, în căutarea binelui și a dreptății, alături de o dramatizare spectaculoasă (1965) și ilustrații cu un aer pre-rafaelit.
Ascultați-i pe marii conferențiari la dumneavoastră acasă, aduceți universitatea mai aproape! G. Călinescu vorbește despre EMINESCU, poet național, un audiobook apărut în colecția “Lecturi pe întuneric”, marchează un moment prețios extras din fonoteca Radio: comunicarea susținută de G. Călinescu în cadrul Sesiunii Științifice a Academiei Române și a Uniunii Scriitorilor, cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu a avut loc la București, în Sala Mică a Palatului, în luna iunie 1964. Radio România a fost atunci acolo și a înregistrat vocea criticului, par excellence. Oricine l-a ascultat vreodată vorbind pe G. Călinescu, fie într-unul dintre amfiteatrele Facultății de Litere de la București, fie la Radio, îți va vorbi, neapărat, despre timbrul absolut fabulos al criticului, despre discursul său cântat. Discul acesta reprezintă una dintre rarele șanse, pentru cei din generațiile care nu l-au prins la catedră, de a înțelege cu adevărat ce înseamnă discursul critic transformat în incantație. În iunie 1964 ne aflăm în plin (temporar) dezgheț ideologic, iar 10 iunie 1964 este data ultimei apariții publice radiodifuzate a criticului care avea să moară nici un an mai târziu. Un audiobook prefațat de criticul Bogdan-Alexandru Stănescu.
Fiți martorii unui eseu poetic și muzical! Visători la steaua singurătății, realizat de regretatul Eusebiu Ștefănescu, alături de fiul său, Ion Bogdan Ștefănescu, după versurile lui Mihai Eminescu și Nichita Stănescu. Poezie, flaut și o voce de neegalat, într-o creație absolut originală, un joc între vers, amintire și muzică, audiobook apărut la Editura Casa Radio în colecția Fonoteca de Aur, Seria „Spectacolul poeziei”.
La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!
Mai multe detalii pe www.edituracasaradio.ro